Muzik

7 Ocak 2008 Pazartesi

alman kurdu

ALMAN KURT KÖPEĞİ

Kökeni: Alman Shepherd ın kökenine dair farklı teoriler vardır. Bir teoriye göre bu köpek Almanya'da var olan çeşitli çoban köpeklerinin çiftleşmesinden bir başka teoriye göre de dişi çoban köpeklerinin erkek kurtlarla çiftleşmesinden olmuştur. Doğru yanıtın hangisi olduğu zamanla daha da belirsizleşmiştir. Ancak ilk Alman shepherd lerinin (uzun tüylü) 1882'te Hannover'de, kısa tüylü olan türün ise 1889 da Berlin`de sergilendiği bilinmektedir.
Tanımı: İdeal yükseklik: erkeklerde 60-65 cm. dişilerde 55-60 cm kadardır. Ağırlık: 35 İle 40 kg,arasında değişir. Kuvvetli, gelişmiş kasları olan, hafif ama sağlam kemik yapısıyla uzunca bir gövdesi vardır. Başı gövdesiyle orantılı, alnı dışa doğru biraz çıkık, dişleri güçlü ve makas çeneli, uçlara doğru sivrilen, tabanları kalın ve dik kulaklı (altı aya kadar kulakları düşük olabilir ). Gözler: Badem biçiminde canlı ve zeki ifadeli , siyah renklidir. Tüylü kuyruğu arka bacaklarının ortasına kadar uzanır ve sakin olduğu zaman düşüktür, Ön bacakları ve omuzları kaslıdır. Butları kalın ve güçlüdür. Ayakları yuvarlak , tabanları çok serttir. Renkler : siyah , demir grisi , kül grisi . Bu renkler ya tektir ya da kahverengi , sarı veya açık gri ile gölgelenmiştir . Tüyler , kısa ve sık , dalgalı ve uzun olabilir. Kişiliği : Cesur , neşeli , sadık , kararlı , vefalı , efendisine ve çocuklara sevgi duyan , öteki hayvanlara karşı hoş görülü, yabancılara karşı uyanık , kolay eğitilir.
Özelliği: İlk kez sürülerin önderi olarak kullanılmıştır. zekası ve sağlam karakteri nedeni ile savaş zamanında ( ateş altında ve mayın tarlalarında mesaj taşır ) , ayrıca kurtarma köpeği (suda , dağda ya da yangında) ve polis köpeği (eski bir izi bile sürebilir) olarak da kullanılmaktadır. ancak Alman Shepherd`i bekçi köpeği olarak eşsizdir; mükemmel refleksleri vardır ve çabuk saldırıya geçe bilir. Kendisine verilen görevi daima iyi niyet ve coşku ile yerine getirir.
Konu ile ilgili soru ve düşünceleriniz varsa aşağıdaki
irtibat sayfamızdan bize ulaşabilirsiniz.

0 yorum: