Muzik

19 Ocak 2008 Cumartesi

yarisma__nces__044-1.jpg

yarisma__nces__044-1.jpg

TÜRK ÇOBAN KÖPEKLERİ AKBAŞ LAR ULUSAL MİLLİ DEĞERLERİMİZDENDİR. KANGAL İLE BİRLİKTE EN ÖNEMLİ İKİ TÜRK KÖPEK IRKINI OLUŞTURAN BU KÖPEKLER DÜNYA ÜZERİNDE DE YOĞUN İLGİ GÖRMEKTEDİRLER. ÖZELLİKLE AKBAŞ İÇİN AMERİKA VE KANADA GİBİ ÜLKELERDE DERNEKLER KURULMUŞTUR. ÜLKEMİZDE DE SOYU GERÇEKTEN TÜKENMEK NOKTASINA GELMEKTEN ANCAK AKBAŞ MERAKLILARI SAYESİNDE KURTULABİLMİŞTİR. BU NADİDE IRKI KORUYAN, ÜRETEN VE İNSANLARIMIZI BİLGİLENDİREN KİŞİLERDEN BİRİDE BENİM. AMACIMIZ KANGAL İLE BERABER AKBAŞ IRKININ DA POPÜLERLİĞİNİ SAĞLAYARAK SOYUNUN KALİTELİ VE YAYGIN ŞEKİLDE SÜRDÜRÜLMESİDİR.

akbas-hakan_ss.jpg

PRENS

Prens benim en güçlü, çevik ve akıllı erkek Akbaş larımdandır.
Koruma güdüleri mükemmel derecede gelişmiş bir Akbaştır.
Onunla gezerken bana yan gözle dahi kötü niyetle bakanlara hemen cevap vermekte beni korumaya almaktadır.
Çocuklara ve iyiniyetli kimselere karşı sevecendir.
Ne zaman nasıl davranması gerektiğini inanılmaz derecede iyi bilmektedir.
Prens, 2004 yılında Maslak Park Ormanda ilki gerçekleştirilen 2004 Yılı "Irk Yarışması"nda Genç Erkekler Klasmanında Akbaş isimli Akbaşımın ardından ikinciliği kazanmıştı.
O benim Güvenlik Müdürümdür.
Gücüne ve insan gibi düşünüp gerekeni yapışına her zaman hayran kaldığım bir Akbaş tır.

prens_1_s_te.jpg

DOSTLARIMIZ AKBAŞ VE KANGAL

AKBAŞ VE KANGALLARIN KORUNMASI VE TANITILMASI

Türk Çoban Köpekleri olan Akbaş ve Kangallar 1900 lü yılların savaş dolu ülkesinin üzerine doğan ve savaştan çıkmışlığın yoksullluğu ile mücadele eden bir ülkede belli bir dönem geri planda kalmıştır.

Geçim sıkıntısı ile yokluk dönemlerini yaşayan ülkemizin insanları tamamen kendi dertlerine düşmüş ellerinde varsa sürülerinin yanında boğaz tokluğuna onları korumaya çalışan Kangal ve Akbaşları ile yaşamışlardır. Uzun yıllar Türkiye kalkınmaya çalışan bir ülke olması nedeni ile köpeklerin kontrol ve kayıt altına alınması ile uğraşamamış, bu köpeklere ilgisi olan az sayıdaki Türk insanı dışında fazla ön plana çıkarılamamıştır.

Atalarımızın bize armağan ettiği bu arka planda kalan en büyük zenginlik olan köpeklerimiz, ülkemiz refah seviyesinin kıtlık günlerinden biraz daha yukarıya doğru çıkması ile dahada önem kazanmaya başlamıştır.

Özellikle 1980 yılların ekonomik devrimleri sonucunda batı ile uyum yavaş yavaş sağlanmaya başlamış ve insanımızda hayvan sevgisi bilinci dahada ön plana çıkmıştır.

Bu ilgilenmeler önceleri Tv lerde ve yabancı filmlerde görülen yabancı ırk köpeklere olan ilgi ve özen ile yükselmişti. O zamanlar kendi elimizdeki aslanlardan bile doğru dürüst kimsenin haberi yoktu yada olanlarda özenti sonucunda yabancı rıklara ilgi duyuyordu. Fakat batıdan yıllar önce ülkemize gelip bu çok özel ırklarımızı tespit eden ve hatta birer numune alıp ülkelerine götüren yabancıların köpeklerimizi tanıtmaya başlamaları insanımızda adeta soğuk duş etkisi yaptı.

Bunun farkına ve önemine varan hayvanseverler artık Anadolunun önemli noktalarına gidip sürü sahipleri ile kontağa geçiyor ve bu mükemmel köpeklerden temin etmeye çalışıyorlardı.

Gün geldi bu bilinç ve merak hızla katlanarak arttı, şehirlerde evler ve işyerleri artık Akbaş ve Kangallar ile korunmaya başladı.

Bu köpeklerden koruma bekleyen şehirli sahipleri o kadar memnun kalmışlardıki çevrelerine köpeklerin başarılı performanlarından bahsetmeye başlamışlardı.

Takvimler 2000 yılını gösterdiğinde Kangal ve Akbaş bilincini taşıyan köpekseverler artık yavaş yavaş tanışmış ve birbirleri ile kontak kurar hale gelmişlerdi.

Bugün bu beraberlik Dernek seviyesinde sürdürülmektedir.

Merkezi Ankara da olan ÇOBAN KÖPEKLERİNİ KORUMA DERNEĞİ (ÇKKD) bu özel köpekler için mücadele etmekte ve köpeler adına yapılan bütün organizasyonlara katılmaktadır.

Geçmişin dolandırıcı ve samimi olmayan köpek satıcılarının yerini bu akıllı, eğitimli ve iş yapabilen kadro almış, geşmişte safkan köpek aldıklarını zannederek sahtekarlar tarafından dolandırılan köpekseverlerin de böylelikle müracaat edip aydınlanabilecekleri kişiler ve kurum oluşmuştur.

Bu kadro Türk Çoban Köpekleri Akbaş ve Kangal ı dünyaya tanıtmayı ve insanları bilgilendirmeyi kendine görev edinmiştir.
Bende bu Derneğin İstanbul Temsilciliğini büyük bir keyifle yapmaktayım.

SİTEMİZİ GEZDİKTEN SONRA BANA ULAŞMAK VEYA BENİMLE PAYLAŞMAK İSTEDİĞİNİZ KONULARI ZİYARETÇİ DEFTERİNE YAZARAK BANA GÖNDEREBİLİRSİNİZ.
FİKİR ALIŞVERİŞİ İÇİNDE BULUNMAK, AKBAŞ VE KANGAL MERAKLILARINA YARDIMCI OLABİLMEK BİZİ MUTLU EDECEKTİR.

Konuk Defterim

Ad,Soyad:

E-mail:

Web Adresi:

Mesaj:

Bu bölüme kendinizle ya da firmanızla ilgili vermek istediğiniz bilgileri girin.

akbas_kapar_ve_hakan_sit1.jpg

0 yorum: