Muzik

31 Ocak 2008 Perşembe

kuzu kapama

alzemelerMutfak Zorluk 2Süre 95 dk.Kaç Kişilik 6Yöntem 6 Parça kemikli kuzu kol
8-10 Adet arpacık soğan
8 Adet taze soğan
1 Adet havuç
Yarım demet dereotu
6 Adet marul yaprağı
Tuz

Hazırlanışı

  • Eti tencereye yerleştirin.
  • Suyunu salıp, çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.
  • Arpacık soğanları soyup ete ilave edin ve 1 saat daha pişirin.
  • Havuç, taze soğan ve dereotunu yıkayıp doğrayın.
  • Ete, tuz ve sebzeleri ilave edip 20 dakika daha pişirin.
  • Arpacık soğanları yemeğin içinden alıp, sonra kullanmak üzere ayırın.
  • Maruk yapraklarını yıkayıp haşalyın.
  • Düz bir zemine yayıp, pişirdiğiniz etli karışımı yapraklara paylaştırın ve sarın.
  • Ayırdığınız arpacık soğanla birlikte sıcak olarak servis yapı

0 yorum: