Malzemeler
1 kg yeşil sivri biber
2 kg domates
2-3 Baş sarmısak
1 Adet kereviz
Yeteri kadar sirke ve tuz
Hazırlanışı
* Özellikle diri ve sert olmalarına dikkat ederek alacağınız yeşil sivri biberleri ve domatesleri önce iyice yıkayın.
* Sonra hem biberleri hem de domatesleri bıçak ucuyla delin.
* Uygun büyüklükte kavanozlara veya turşu kaplarına bir sıra biber, bir sıra domates olmak üzere dizin.
* Biber ve domates sıralarının arasına tatların karışması için kereviz ve soyulmuş sarmısak koyun.
* Dizme işlemi bittikten sonra üzerine çıkacak kadar sirke koyun.
* Her bir litre sirke için 10 gr(1 tatlı kaşığı) kadar da tuz ilave etmeyi unutmayın.
* Malzemenin üzerine bir ağırlık koyduktan sonra kavanozun ağzını iyice kapatın.
* Serin bir yerde biberler sararıncaya kadar bekletin.
* Biberler sarardığında turşunuz olmuş demektir ve ikrama hazırdır.
Muzik
1 Şubat 2008 Cuma
biber turşusu
Gönderen Raki zaman: 00:18
Etiketler: biber turşusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder