Muzik

1 Şubat 2008 Cuma

Taze Fasülye Turşusu (-


Taze Fasülye Turşusu (-

Taze Fasülye Turşusu (- tarif tarifi Malzemeler
Taze fasulye, tuz, sarımsak

Yemeğin Tarifi
Fasulyelerin baş ve uç kısımları bıçakla kesilip, varsa kılçıkları ayıklanır. Kaynamakta olan suya atılıp 2-3 dakika haşlanır. Soğuk su içinde soğutulur. Turşu kabına konulurken sarımsak, limon ve soğan dilimleri ve isteğe göre çeşitli baharat ilave edilir,
Üzerine baskı konduktan sonra %6 tuzlu salamura ile doldurulur.
Diğer işlemler patlıcan turşusundaki gibi yapılır.
Fasulyenin haşlanarak sade turşusu yapıldığı gibi, diğer malzemelerle birlikte, haşlanmadan da turşu yapımında kullanılabilir.

0 yorum: