Muzik

1 Şubat 2008 Cuma

turşunun büyüsü

Tavsiyeler

*miktarı kendinizin isteğine göre ayarlayınız
*arzu ederseniz içine 2-3 adet sap kekik koyarak değişik
bir lezzet elde edebilirsiniz.
Malzemeler
havuç

lahana
sivri biber

domates
salatalık

patlıcan

dolmalık biber
%4 kaya tuzu
üzüm sirkesi
s


Yapilis Tarifi
patlıcanlar ve dolmalık biber oyulur. havuç , lahana , salatalık , sivri biber yıkandıktan sonra ince ve minik parçalar halinde doğranır.iç patlıcanlarda minik parçalar halinde doğrandıktan sonra bütün malzemeler harmanlanır.oyulmuş patlıcan ve biberlerin içi doldurulur ve domates parçaları ile ağızları kapatılmak sureti ile kavanoza dizilir.üzerine kaya tuzu , su ve sirke karıtırılarak hazırlanmış turşu ayarı dökülerek beklemeye alınır. Eğer turşunuzun parlaklığını kaybetmesini istemiyorsanız karanlık ve serin biryerde muhafaza altına almanız gerekir. eğer azda olsa ışık görüyorsa siyah bir poşet içerisine yerleştirin.

0 yorum: