Malzemeler
Orta buyuklukte karpuz
Su
Tuz
Sirke
Seker
Karanfil ve cubuk tarcin
Yapilis Tarifi
Karpuz ile hazırlayabileceğiniz son derece orijinal bir tarif, karpuz turşusu. Bunun için yapmanız gereken karpuzu dilimlemek ve meyvesini ayırmak. 5 santimetre uzunluğunda ve 2,5 santimetre genişliğinde doğradığınız kabukları 5 dakika kadar haşladıktan sonra soğuk suya tutun. Ardından 1,5 litre suya 100 gram tuz ekleyip kabukları içine atın. Altı saat bekletin, suyu süzüp aynı işlemi iki sefer daha tekrarlayın. Son defasında kaynatma süresine birkaç dakika daha ilave edin.
Daha sonra bir tencereye 650 ml elma sirkesi, 400 gram şeker, 250 ml su, 2 kaşık karanfil ve bir çubuk tarçın koyup kaynatın. Kaynayınca kabukları ekleyip 40 dakika kadar pişirin. Kavanozları bu karışımla doldurun, soğuduktan sonra sıkıca kapatın.
Afiyet olsun...
Muzik
1 Şubat 2008 Cuma
Karpuz Tursusu
Gönderen Raki zaman: 00:09
Etiketler: Karpuz Tursusu
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
0 yorum:
Yorum Gönder